Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Geri

GERALDINE ESTELLE HORNER, lánykori nevén Halliwell, 1972. augusztus 6. -án, Watford nevû városkában. 1994 és 1998 között volt a Spice Girls együttes egyik tagja de 1998. Május 30-án kilépett. Majd három albumot jelentett meg Schizophonic, Scream If You Wanna Go Faster és a Passion. Négy első helyezett dala van Mi Chico Latino, Lift Me Up, Bag it Up és It's Raining Men. 2007 és 2008 között egy túrné erejéig összeállt a Spice Girls-sel. 2010 végén bejelentette, hogy új albumon dolgozik.

SCHIZOPHONIC, SCREAM IF YOU WANNA GO FASTER & PASSION (1998-2005)

Amint kilépett a Spice Girls-ből elkezdett dolgozni az első albumján, nem sokkal utána aláírt EMI kiadónál, ami szerint 2001-ig három albumot fog kiadni. 1999-ben, egy évvel a csoportból való kilépés után, Halliwell megkezdte szólókarrierjét, és kiadta debütáló albumát, a Schizophonic-ot az Absolute és Phil Bucknall által gyártott "Look at Me" főlemezzel. A "Look at Me" -et az Egyesült Királyság Singles-listáján további számok követték, "Mi Chico Latino", "Lift Me Up" és "Bag It Up". Maga az album elérte a csúcsot a negyedik helyen az Egyesült Királyságban, és ott 600 000 példányt adott el, így duplán platinás lett. Halliwellt a BRIT Awards ünnepségen 2000-ben jelölték, a legjobb brit női szólóművésznek és a legjobb popszereplőnek járó előadásként, a show során előadta a "Bag It Up" -t is, óriási felfújható lábak között lépett elő, letépte az ingét és tűsarkúban sétált a topless rózsaszín hajú férfiak háta a dal előadása közben. A Schizophonic a 42-es helyen debütált a Billboard 200-on, mielőtt a következő hónapban kiesett. Az album végül arany minősítésű lett, több mint 500 000 példányt terjesztve. Az album végül körülbelül hárommillió példányban kelt el világszerte.
2001-ben megjelentette a második albumját, Scream If You Wanna Go Faster-t. Az album az ötödik helyen állt az Egyesült Királyságban, és 200 000 példányban kelt el ott, és arany minősítést kapott. Ez tartalmazta a Weather Girls 1983-as slágerének, az "It's Raining Men" címlapváltozatát, amelyet a Bridget Jones Napló filmzenéjén is használtak, valamint a videojátékot, a DDRMAX2 Dance Dance Revolution 7thMix-et. A dal az album vezető kislemezeként jelent meg. Az "It's Raining Men" világszerte nagy siker lett, az Egyesült Királyság elsõ helyén telt el, és több mint 27 országban a top 10-be jutott, ezzel Halliwell eddigi legnagyobb slágerévé vált. A dal elnyerte az Év Nemzetközi Dalának díjat a 2002. évi NRJ Zenei Awards-on . Az ezt követő kislemezek, a "Scream If Wanna Go Greaster" és a "Calling" az Egyesült Királyságban a nyolcadik, illetve a hetedik helyre kerültek. Halliwell kiadta a "Calling" francia különkiadását "Au Nom de L'amour" címmel. 2002-ben Halliwellt ismét jelölték a BRIT Awards-on, ezúttal a legjobb brit női előadóművésznek és a legjobb brit kislemeznek az "It's Raining Men" kategóriában. A Scream If Wanna Go Faster millió példányt adott el világszerte. 2002-ben Halliwell Pete Waterman és Louis Walsh mellett szerepelt a Popstars: The Rivals című televíziós sorozat bírájaként, amely megalkotta a Lányok hangját.
2004 végén Halliwell visszatért a zenéhez a "Ride It" kislemezzel, amely az Egyesült Királyságban a negyedik és a tánclisták első helyén állt. Több hónap telt el azonban egy újabb kislemez kiadása előtt, ez alatt az idő alatt nyilvánvalóan utasítást kapott, hogy rögzítse néhány új számot a még kiadatlan albumhoz, amelyet lemezcége elégedetlen volt a dallistával. Halliwell első szóló turnéját tervezte az Egyesült Királyságban és Írországban, de a jegyeladások hiánya miatt, amelyet a Halliwell további dalok felvételére gyakorolt ​​nyomása súlyosbított, a turné lemondásához vezetett. Végül 2005. május 30-án megjelent egy új kislemez, a "Desire", amely a brit Singles Chart 22. és az UK Dance Charts első helyét érte el. Röviddel ezután megjelent Passion forráslemez szintén kevés figyelmet kapott a közönség vagy a kritikusok részéről, és a 41. helyen állt a brit listákon. Halliwell felvételi szerződését az EMI-vel később nem hosszabbították meg, és a későbbi interjúkban Halliwell kijelentette, hogy abban az időben nem érdekelt egy másik album felvétele, és inkább több figyelmet fordít a gyerekkönyvek írásával és az anya létével.

UGENIA LAVENDER, PLETYKÁK A NEGYEDIK ALBUMRÓL & AUSZTRÁLIA TEHETSÉG (2007-2013)

2007. április 12-én bejelentették, hogy Halliwell hat könyves szerződést írt alá a Macmillan Gyermekkönyvekkel. A könyvek a kilencéves Ugenia, egy Halliwell-alapú karakter kalandjait követik barátai, Bronte, Rudy és Trevor mellett. A karakter, Posh Vattoria hercegnő, Halliwell bandatársának, Victoria Beckhamnek a karikatúrája, már a korai vázlatokban szerepelt, de a könyvsorozatban már nem jelent meg. Halliwell szerint más szereplők lazán Gordon Ramsay, George Michael, Marilyn Monroe, Vincent van Gogh, Wayne Rooney és Justin Suarez karaktere a Ugly Betty tévésorozatból. A hivatalos oldal szerint a könyv az első 5 hónapban több mint 250 000 példányt adott el, ezzel a Halliwell 2008 legsikeresebb női híressége lett.
2010 márciusában a vokális edző és énekes, Carrie Grant az ITV1 The Alan Titchmarsh Show című műsorában jelentette be, hogy Halliwell visszatér a zenéhez. 2010 áprilisában Halliwell üzenetet tett közzé a weboldalán, mondván, hogy visszatért a stúdióba, és Lady Gagára hivatkozott, mint egyik hatását. 2011 májusában a jelentések azt sugallták, hogy Halliwell visszatér a zenéhez. 2011. július 31-én Halliwell megerősítette, hogy negyedik albumán dolgozik, és kijelentette: "Az album nagyjából kész".
2012 februárjában Halliwell bejelentette, hogy a negyedik albumot elsajátítják. Halliwell 2010-ben a glasgow-i meghallgatásokon az X Faktor vendégbírájaként állt be Dannii Minogue-ba Simon Cowell, Louis Walsh és Cheryl Cole mellett, és 2012-ben ismét vendégbíróként tért vissza a liverpooli meghallgatásokra. Kelly Rowland helyébe lépett, aki tavaly Dannii Minogue-t váltotta Walsh, Gary Barlow és Tulisa Contostavlos mellett. 2012 októberében Halliwell hét éven át első szólóelőadását adta a Breast Cancer Care-ben, új "Phenomenal Woman" című számmal debütálva. 2013 januárjában Halliwell azt állította, hogy úgy döntött, hogy az elkészült albumot eldobja, hogy folytassa az írást és a felvételt, más stílusirányba haladva. 2013 áprilisában a Nine Network bejelentette, hogy ő lesz a Minogue helyébe lépő Ausztrália Got Talent negyedik bírája. 2013. szeptember 5-én a Channel 9 NRL Footy Show (Ausztrália egyik leghosszabb ideje futó műsora) megerősítette, hogy Halliwell a "Half of Me", közel nyolc éve első szóló kislemezének exkluzív világát adja elő, nagy záró show-ja. Az előadás 2013. október 3-án került megrendezésre, pontosan egy évvel az utolsó, új anyagú kiállítása után a Breast Cancer Care Show-n. 2013. szeptember 12-én bejelentették, hogy a "Half of Me" dal kizárólag Ausztráliában jelenik meg, a Sony Music Australia új megállapodásának részeként. A kislemez 2013. október 25-én jelent meg, és elérte a 281. helyet az ausztrál toplistán. Halliwell ezután hivatalos blogjára írt a zeneiparban tapasztalható idegesítő tapasztalatairól, és utalt arra, hogy esetleg végleg visszavonul. Az ausztrál Got Talent nagydöntőjén a Spice Girls "Wannabe" című slágerének akusztikus változatát adta elő.

GEM & NEGYEDIK ALBUM (20016-2017)

2016-tól Halliwell negyedik stúdióalbumának új anyagán dolgozik, amelyet sok késés után még nem jelent meg. Három számot igazoltak vissza 2015 szeptemberétől: "Love and Light", "Phenomenal Woman" és "Sheriff".
2016 júliusában Halliwell, Melanie B és Emma közzétettek egy videót, amely a Spice Girls bemutatkozó "Wannabe" kislemezének 20. évfordulóját ünnepli, és három részből ugratták tőlük a híreket; Victoria és Melanie C úgy döntöttek, hogy nem vesznek részt újraegyesítési projekt, Melanie B szerint mindkét tag megáldotta a három darabbal a projekt folytatását. Geri terhességének bejelentését követően azonban a projektet törölték.
2016 novemberében Halliwell negyedik albumának 13 dala, állítólag Man on the Mountain címmel, kiszivárgott az internetre, beleértve a korábban megerősített "Love and Light", "Phenomenal Woman" és "Sheriff" számokat. A következő júniusban Halliwell kiadott egy jótékonysági kislemezt az "Angels in Chains" címmel, George Michael előtt tisztelgve, hogy pénzt gyűjtsön a gyerekek számára.

RAINBOW WOMAN (2020-jelenleg)

2020 novemberében Geri bemutatta az eredeti YouTube-sorozatot, a Rainbow Woman, amelyet írt, rendezett és végrehajtó producer volt. A sorozatban Halliwell olyan vigenette sorozatban vesz részt, amely különböző kalandokon követi őt. Minden héten bemutat egy videót, és hozzá új dalokat, ami általában két percesek.

Albumok

Könyvek:

If Only (1999)
Just for the Record (2002)
Ugenia Lavender - The First Book (2008)
Ugenia Lavender and the Terrible Tiger (2008)
Ugenia Lavender and the Burning Pants (2008)
Ugenia Lavender: Home Alone (2008)
Ugenia Lavender and the Temple of Gloom (2008)
Ugenia Lavender: The One and Only (2008)

Videók

1999: Look at Me
1999: Mi Chico Latino
1999: Lift Me Up
2000: Bag it Up
2001: It's Raining Men
2001: Scream If You Wanna Go Faster
2001: Calling
2001: Au Nom De L'Amour
2004: Ride it
2005: Desire
2013: Half of Me
2017: Angels in Chains