Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Spice (1996)

  • Megjelenés: 1996. November 4.
  • Felvételek: 1995. Október - 1996. Június
  • Műfaj: Pop, R&B, Dance-Pop, Teen-Pop
  • Hossz: 39:56
  • Kiadó: Virgin Records
  • ProducerekAbsolute, Matt Rowe, Richard Stannard, Andy Bradfield
SPICE GIRLS KRONOLÓGIA
< SpiceWorld (1997)
KISLEMEZEK AZ ALBUMRÓL

Spice Debütáló stúdióalbuma, a brit lány csapatnak, a Spice Girls-nek. Az album 1996. November 4-én jelent meg, a Virgin Recods-nál. Az albumot az Olympic Studiónál rögzítették, 1995 és 1996 között, a producerek Matt Rowe és Richard Stannard valamint Absolute duó. Az album táncolható dalokat tartalmaz, Pop, Dance, R&B és Hip Hop. Az album jelmondata: Girl Power. Az album világszerte óriási sikernek örvendett. 1997-ben összesen 19 millió példányba fogyott el, ma már 31 milliónál tart. Ez az album mai napig a legtöbb példányszámba elkelt album, amit egy lány csapat adott ki.Négy kislemez jelent meg róla, amiből egy dupla oldalú lett. Az első kislemez Wannabe világszerte első helyett ért el, 31 országban legjobban fogyó kislemez lett, világszerte hét millió kelt el. A következő két kislemez, Say You'll be There és 2 Become 1, szintén első helyett ért el sok országban. Az utolsó egy dupla oldalú kislemez a pörgös Who Do You Think You Are, a másik egy kicsit lassabb Mama.

Az albumot a lányok legelső, és legsikeresebb kislemeze, a Wannabe nyitja, ami arról szól, hogy ha esetleg valaki beleszeret a csapat bármelyik tagjába, akkor az szabályokhoz kötött. (Pl: A szerető nem szakíthatja el a csapattól az adott leányzót.) A dal rendkívül vidám, és fülbemászó. Következő dal, a Say you'll be there. A szám az előzőhöz hasonóan vidám, és pörgős. A dal már egyfajta csalogató, hogy a lányok bármilyen pasira felvannak készülve, és akárcsak a mesebeli hercegnők, az igaz szerelemre várnak. A dal rendkívül fülbemászó. Természetesen minden lemzen lennie kell egy érzelmes dalnak is, a 2 become 1. A dalt három féleképpen éneklik el, az első az albumon, amelyben Geri énekel, a kislemezen, amin Victoria és spanyolul, Seremos Uno Dos Los. 2015-ben internetre került a demó verziója, amiben az  elején Melanie B helyett Victoria énekel. A következő dal, klubbos élő fellépésre emlékeztető Love Thing, ami eredetileg ez lett volna az első kislemez, de végül lecserélték Wannabe-re. Az ötödik dal az albumról, Last Time Lover, az egyetlen olyan dal amit élőben soha nem énekeltek el, a dalban csak Melanie B és Geri énekel. Hatodik dal, egy kicsit lassabb, Mama, ezt még Melanie B ötlete volt, hogy énekeljenek egy dalt az anyúkájuknak. Ezután ismét egy ragyogó slágerbe, a 70'-es évek disco zenérie emlékeztető Who Do You Think You Are-ba, ami egyszerüen leírhatatlanul jó. Ezt követi az előző szám alapjaira épülő Something Kinda Funny, ami bár egy kicsit gyengébb lett az előző számnál. Az utolsó előtti szám egy nagyon furcsa muzsika, a Naked, amiből ötödik kislemez lett volna, de a lányok elkeztek dolgozni a második albumjukkal. A korong záró dala, a 80'-as, 90'-es évek hip-hop-pop hibridjeire emlékeztető If You Can' Dance, szuper hangzásával méltó befejezésé a lemeznek.

Spice Demo: 2014. elején megjelent az interneten a Spice albumnak az eredeti dal listája amin csak hat dalt tartalmazott. Wannabe és a Love Thing már korrábban is megjelent. 2 Become 1-ban az eredetiben Melanie B helyett Victoria énekelte a Melanie C utáni részt. If You Can't Dance-ben a refrént egyedül Melanie C énekli. Step to Me eredetileg erre az albumra lett írva de ismeretlen okok miatt törölték.

One Hour of Girl Power 1997. tavaszán kiadott VHS kazetta. Bemutat különböző előadásokat, az összes addig megjelent videó láthatható. 2007-ben megjelenő Greatest Hits albumra, öt perces rövidített verzió látható.

DALLISTA:

# DAL ÍRÓK PRODUCEREK HOSSZ
01 Wannabe SpiceGirls
Richard Stannard
Matt Rowe
Richard Stannard
Matt Rowe
2:52
02 Say You'll be There SpiceGirls
Eliot Kennedy
Absolute 3:56
03 2 Become 1 (Album Version) SpiceGirls
Richard Stannard
Matt Rowe
Richard Stannard
Matt Rowe
4:00
04 Love Thing SpiceGirls
Eliot Kennedy
Cary Bayliss
Absolute 3:38
05 Last Time Lover SpiceGirls
Andy Watkins
Paul Wilson
Absolute 4:11
06 Mama SpiceGirls
Richard Stannard
Matt Rowe
Richard Stannard
Matt Rowe
5:03
07 Who Do You Think You Are SpiceGirls
Andy Watkins
Paul Wilson
Absolute 3:59
08 Something Kinda Funny SpiceGirls
Andy Watkins
Paul Wilson
Absolute 4:02
09 Naked SpiceGirls
Andy Watkins
Paul Wilson
Absolute 4:26
10 If U Can't Dance SpiceGirls
Richard Stannard
Matt Rowe

William Bootsy Collins
George Clinton
Walter Morrison
Gregory Jacobs
Richard Stannard
Matt Rowe
3:50
Teljes hossz --> 39:56
Chilean and Mexican edition and Colombian Third Edition Bonus Track:
11 Seremos Uno Dos Los SpiceGirls
Richard Stannard
Matt Rowe
N Mano
Richard Stannard
Matt Rowe
4:00
Teljes hossz --> 43:56

B-Side Dalok:

# DAL ÍRÓK KISLEMEZEK HOSSZ
1 Bumper to Bumper SpiceGirls
Andy Watkins
Paul Wilson
Wannabe 3:43
2 Take Me Home SpiceGirls
Andy Watkins
Paul Wilson
Say You'll be There 4:07
3 Sleigh Ride Leroy Anderson
Mitchell Parish
2 Become 1 3:18
4 One of These Girls SpiceGirls
Andy Watkins
Paul Wilson
2 Become 1 3:33
5 Baby Come Round SpiceGirls
Andy Watkins
Paul Wilson
Mama/Who Do You Think You Are 3:22

 

 

Menüpontok

Kislemezek

Cikkek: 4

Cikkek

Dalszövegek

2015.11.10

01: Wannabe
02:
Say You'll be There
03: 2 Become 1
04: Love Thing
05: Last Time Lover
06:
Mama
07: Who Do You Think You Are
08: Something Kinda Funny
09: Naked
10:
If U Can't Dance